Barion Pixel

Pincészetünk Sárospataktól északnyugatra, a tokaji borvidék csendes völgyében megbújó Hercegkúton, a mesébe illő Gombos-hegyi pincesoron található.  A környékbeli dűlőkben, az ősi vulkánok testébe kapaszkodó szőlőtökék fürtjeiből készítünk szívünknek kedves borokat, Hegyalja ismert és elismert fajtáiból. Ezekben a dűlőkben sétálva találkozhatunk oly gyakran a vulkáni üvegként is ismert, feketén-ezüstösen csillogó obszidián kőzettel, amelynek régies nevét választotta alapítónk a pincészet nevének.

Mindennapi munkánkban az életigenlés és a szakma tisztelete ötvöződik: könnyed, jól érthető, de a világon egyedülálló tokaji karaktert hordozó borok létrehozásán fáradozunk nap, mint nap. Ugyanolyan fontos számunkra fogyasztóink elégedettsége és a szakma elismerése, mindkét szempont egyenértékű, amit az Obzidián borok palackba töltésekor szem előtt tartunk.

Ars poetica: Aki inni szereti a bort, s nem kirakatnak szánja

A borkészítés minden eleme a szőlőmetszéstől a szüreten és a palackozáson át a bor kóstolásáig megunhatatlan örömöt okoz számunkra. Filozófiánk erre az örömre és örömszerzésre épül, amit boraink gömbölyűségén, mérsékelt alkoholtartalmán és összetéveszthetetlen aromatikáján keresztül igyekszünk megosztani minden érdeklődővel, borbarátunkkal, vendégünkkel.