Barion Pixel

HATÁRI

A talaj izgalmas karakterét leginkább a perlit formálja. Az innen származó borok egyik meghatározó jellemzője a hűvös elegancia. Egyre inkább felértékelt termőterület. Érdemes odafigyelni rá! Fineszes, elegáns borok születnek a Határi gyümölcséből. Ezek a borok nem a súlyra és az erőre építenek, lényegük a feszesség, a lendület és a hűvös elegancia. Imádjuk azokat a savakat!

TÉRKÉP

FELSŐ ESZTÁVA

Szintén egy olyan dűlő, amelyről talán kevesebbet tudunk, mégis elegáns és fineszes borok szülőhazája ez a termőterület. Dél-keleti fekvésű, talajszerkezetét a vulkanikus tevékenység során keletkezett riolittufa, s azon keletkezett nyirok talajok határozzák meg. A Károlyfalva határában található dűlő ásványos, karakteres borokat ad. Szintén egy olyan dűlő, amely inkább szól fineszről és az eleganciáról. Lorántffy Zsuzsanna magánbirtoka volt.

TÉRKÉP

LAPIS

Meleg, a Bodrog árterére nyitott termőterület. Északról védettséget élvez, déli, dél-keleti kitettsége szinte optimális feltételeket kínál a szőlőtermesztésre. Csaknem 100 hektáros a dűlő, amely több, apróbb aldűlőre osztható. Felső részén szinte fehérbe borítva a talaj felső részét, riolitot találni.

Ez jól felismerhető fűszerként bukkan fel borainkban. Telt, gazdag száraz borokat éppúgy lehet itt készíteni, mint nagyszerű aszúkat. Egyike azon Hegyaljai területeknek, amelyek nagy biztonsággal adnak botritizált alapanyagot. Borainak egyedi karakterét a riolitos, barna erdőtalaj garantálja.

TÉRKÉP